Header image

Výroba prototypu – jak nám pomáhá 3D tisk

3Dtisk je v médiích většinou prezentován nejvíce jako menší stroje, které užitými materiály a velikostí neumožňují výrobu funkčních dílců nadměrných velikostí 500mm a více.

Ke stavbě prototypu motocyklu jsme díky zkušenostem a technologiím, které používáme, mohli použít například 3Dtisk slévárenských forem z písku k výrobě rychlých forem pro vznik Alu odlitků (například pro výrobu benzínové nádrže, pro hliníková kola, sedlovou část-překryt nádrže a další) a ty následně k CNC obrobení a další povrchové úpravě.

Technologie, které máme nám umožňují výrobu i gumových dílů v libovolné barvě a tvrdosti, jako jsou rukojeti, také například přepínačů a ovládání funkčních elektrických částí motocyklu, nebo i nádobky pro brzdovou kapalinu a dalších dílů, které bylo nutné ke stylu motocyklu upravit a vyrobit si vlastní.

Aby bylo možné mít vodní chladící systém a nádobku na vodu minimalisticky schovanou, využili jsme naší technologie LaserSintering, kdy je tvar libovolně složitý, a výrobek z jednoho kusu, finální plast je polyamid a po infiltraci jsou díly vodotěsné a tlakotěsné.